#38 Alapjában véve, Boldog vétkes vagyok.

Ma betértem Jézus otthonába s lelkemet megKÖNNYítõ sírásba kezdtem. Tudtam hogy ez jót tesz a lelkemnek.

Az utóbbi időben sokszor mondom hogy nem vagyok vallásos, azonban hívő annál inkább! Valahogy Krisztusi tudat nem hagy magamra. Ő az én menedékem mindenhol és mindenkor.

I belong to Jesus

Büszkén mondom, hogy Jézushoz tartozom, Ő az én mesterem.

Indiában a Guru fogalma tanítót jelent, aki a Védák tudását magává téve, el tud vezetni a megvilágosodás kapujáig. Jól használt térképe van az úthoz, ami a felszabaduláshoz vezet.

Én mióta itt vagyok Új Delhiben (2017.08.14.) Jézusra, mint mesterem tekintek, aki a Guru felett áll. Maga a tiszta, tökéletes szeretet. Zavartalan elme, megtestesült Isteni tudatosság.

Mindannyiunkban ott rejlik az Isteni szikra, mindannyiunk Isten megtestesült formája vagyunk valamely módon, valamekkora mértékben. Szóval Jézus a mi mesterünk. Ugyanis emberként élve életét, példás magatartásra tett tanúbizonyságot, s szeretetét kiárasztotta mindenkire.

Talán azért érzem azt majdnem Minden alkalommal, hogy sírnom Kell, mert mikor betérek az otthonába (templomba), ö vár rám. Vele bármikor egységbe kerülhetek. Mégis mikor valóban megtörténik a közeledés, olyan minta ezer meg ezer éve nem látott szerettemhez, atyámhoz, testvéremhez térnék vissza egy tökéletes pillanatra.

S néhány perce, mikor kívülről szemléltem magam a templomban térdelve, az jutott eszembe, hogy néhány perccel ezelőtt még azért adtam hálát – az utcán a templom felé jövet-, hogy az elmémre a yoga nidra 4 hónapos alkalmazása tényleg fantasztikus hatással van. Nyugodt vagyok. Még ha nem is tudom mi vár rám, még ha nem is tudom mi a helyes lépés a jövőmet illetően. S az asztrológiának, tarot kártyának és családállítás módszereinek nem kívánom átadni a döntést. Még ha tudom, hogy anno ezek a módszerek is csupán hírhozók voltak. Nem az én cselekedetemen múlik, hogy merre vezet a sorsom. Csupán csak illúzió a szabad akarat. Korlátolt lehetőségeink közül választhatok. Persze ez is milliárdnyi alternatívát tartogat, de a játék adott, a szabályok adottak. Nincs teljes szabadságom.

Szóval mikor kívülről szemléltem magam, megállapítottam, hogy minden rendben van, s alapjáraton egy boldog vétkes vagyok.

Vétkes milyen csodálatos és szemléletes a Magyar nyelv.

Vétkes. Vét, elvét, vet, elvet…

Cselekvő emberek vagyunk, s minden gondolatunkkal újabb és újabb magokat vetünk,aminek az eredményét majdan learatjuk. S amíg ezen fizikai formánkban létezünk ez másodpercről másodperce zajló folyamat.

Most értettem meg, miért mondják a katolikusok, hogy mindannyian vétkesek vagyunk. Gyermekként még a vétkest úgy magyarázták, hogy bűnös. De a két szó nem egymás szinonimája.

Tehát mindannyian vétkesek vagyunk, s a Karma körforgása szerint, Minden cselekedetünk eredménye lecsapódik nálunk. Minden amit elvétünk magként, valamiféle eredményt hoz. Lehet hogy gyatrát, lehet hogy lényegest, lehet hogy üdítőt, lehet hogy émelyítőt, s lehet hogy élénkítőt. Tehát a vetés- aratás folyamatos.

Bocsáss meg Atyánk, mert vétkeztem.

Én vétkem, én vétkem…

Én igen Nagy vétkem…

Kérem a Boldogságos Szűz Máriát,

Minden angyalokat és szenteket,

Imádkozzanak érettem Urunkhoz, Istenünkhöz.

Ámen.

Hosszú évek, évtizedek után, 30 évesen és 33 naposan jutottam el odáig, hogy nem érzem magam bűnösnek ezt az imákat ismételve.

Tudom, hogy a vétek, az egy cselekedet, nem pedig bűn (!)

Vetés, aratás, Isten nevében, az Ö szeretetében. Ezért imádkozzuk ezt az imát.

2018.04.13. New Delhi, Sacred Cathedral.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s