#30 Alap0k

Sokszor kisiklottam már az Isteni nyugodalom és bizodalom vágányáról. Hála az égnek és tudatomnak időről időre visszatalálok.
Az önbizalom egy nagyon kényes kérdés nálam. Még megerősítésre és acélosodásra vár. Hosszabb rövidebb időre már megtapsztalom. A köztes időszakokban azonban a félelem, a kétkedés, a halogatás, a toporgás, az össze-vissza futkosás lesz rajtam úrrá.
Most hogy túl vagyok egy hullám völgyön. Érdemes alapozni. Nálam a pénzügyi biztonság kérdése meghatározó szerepet játszik.
Az elmúlt napokban kalkulaltam a költségeimmel, vágyaimmal, kötelezettségeimmel és bekategorizáltam azokat amikre még több hetet vagy akár hónapot várnom kell, mert nem élvez elsőbbséget.
Aztán rengeteg számolás után rájöttem, hogy ez igy sem az igazi. Egyszer csak olvasom Zsófi kolléganőm cikkjét miszerint egy 7 tagú nagy családnak egy kis segítségre volna szüksége. Adakozni kell ugrott be, ez az ami hiányzott a 2015-ös sikeres évemhez képest 2016-ban. Nem adakoztam talán eleget. Bár ezt nehéz megítélni. Utólag meg már nem is érdemes ezt rágcsálni.
De valóban működiknek a szellemi törvények! Az egyik ilyen szellemi törvény szerint: A teremtéshez tér kell.
Tehát ha ez új tartópillérrel akarja megtámogatni az ember a saját önbizalmát akkor annak alapot azaz teret kell biztosítani. Amihez takarításra van szükség. Mind mentális, mind fizikai síkon. A fizikai síkra mondok előbb példát, mert az egyszerűbb.
Példa: A stílusos öltözet sokakat magabiztosabbá, jobb kiállásúbbá tesz, ez nálam is így van. Éppen ezért felsoroltam, hogy milyen ruhadarabokkal szeretném kiegészíteni a ruhatáram. Majd elnéztem a szekrényem, hogy mennyi olyan ruhám van, amit alig használok. Vagy nem üti meg a szintet ami a kedvelt ruhám kategóriába sorolható. Tehát mi lenne ha átnézném a gardróbot és összeszedném,hogy mennyi ruhára van egyáltalán szükségem, ehhez képest mennyi van amit nem hordok stb. Az utóbbiakat kiszelektáltam. Így szabadult fel hely az új ruhák érkezésének. S biztos vagyok benne hogy találok is megfelelőket, jó áron.
S abba is biztos vagyok, hogy miután elajándékoztam s, pénzt is adtam a család részére, a munkámban a forgalmam is javult. Kaptam megkereséseket. Nem kezdtek alkudozásba, ez is szerintem ennek a hozadéka.
Tehát még egyszer. Ismeretes egy olyan szellemi törvény miszerint: a teremtéshez tér kell. Mentális szinten akkor szabadul fel tér, ha embernek a félelmeitől, a negatív kiemenetelű hitrendszereitől megválik.

Én ma csak úgy arra gondolva, hogy segítettem/segíteni fok azon a családon, azt éreztem, több okból is, hogy ez az a szint, lelki állapot szint, amiben nekem alaphangon mozogni érdemes. Ez vagyok én, ennek kellene lennem, megmaradnom, illetve ilyenné válnom stabilan. Hogy milyen is voltam pontosan?
Biztos de abban, hogy ha elvégeztem a munkám, akkor annak megjön az eredménye, nem a szerencsére kell apellálnom.
Biztos abban, hogy a pénz áramlik felém. Még akkor is ha az összes tartalékomat részekre cincáltam vagy kiadtam a kezemből. Nekem azért is kell dolgoznom, hogy adományozni is tudjak. 10% a jövedelemből, akkor oldható meg, ha keresek jutalékot. Egy alapbér a szükséges fennmaradásomhoz kell. De a jutalékot elérésével érdemes figyelmet fordítani erre a 10%-ra.
S azért jó, hogy már most kiadtam az előző készletemből, mert ha most érkezik pénzem már tudom csoportosítani akár egy következő adományra is, de ezt nem azért kell eljátszani, hogy arra apelláljak…ÁÁááá akkor biztos most visszajön az a pénz. Nem így van. A szeretet érzése kell bennem megszülessen hogy jó szolgálatot teszek, munkámmal. S a társadalom hasznos tagja vagyok. Ha ez megvan akkor már tudom hogy ha kisiklom akkor hova érdemes visszatalálnom.

Namaste
Éva

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s