#16 Közelebb hozni a motivációt! #vezetés

Néhány technika nehézségeim leküzdésére. Mivel most célirányosan azaz specifikusan a vezetéssel kapcsolatos problémáimat akarom leküzdeni arra vonatkozó stratégiát alakítok ki ezen bejegyzésemben.
Az esszencia azonban ugyan az probléma megoldás így remélem a ti hasznotokra is válik.

Fontos, hogy, igazán el akarjam érni a célomat. = Vezetői engedély, a továbbiakban jogsi :]

Ennek feltétele, hogy tudjam MIÉRT akarok jogsit szerezni?
Ha megvan a miért az már jó, de az sem mindegy, hogy mennyire égető vagy legalábbis közeli az a motiváció.

Esetben az igazi jogosítvány szerzési motiváció az, hogy majd el tudjam vinni a gyerekeimet az iskolába, vagy uszodába, ha olyan szituáció adódik a családomba hogy azonnal orvos kell ki tudjam segíteni őket vagy ha el kell ugrani valami fontos dologért akkor az én is meg tudjam tenni.
De bevallom a betegségre problémára nem akarok gondolni a gyerekek meg egyelőre távoli kategória.

Szóval arra próbálok rájönni, hogy mi lehet közelebbi cél,

Büszke legyen rá apa és hogy büszke legyen rám az oktatóm! 
Ez egy jó dolog szeretném ha így lenne. De kellenének más motiváló tényezők is, mert sajnos van egy olyan érzésem hogy szeretek hosszú távú szerződésben lenni Sanyi Bá’val.

Az is lehet hogy valami karmikus dolgunk van egymással vagy mi, mert horoszkópjaink is szinasztriába érték. Ő az én utazó logavom. :] meg persze még megannyi emberé. Az Ő hivatása valóban a vezetés és az oktatás.
Ezért is szeretném, ha amellett hogy emberileg jól kijövünk, tudjon a vezetéstechnikám miatt is megdicsérni, csillogó szemmel rám nézni.
És ugyan hosszútávúnak becézzük a szerződésünket, de én azt akarom, hogy legyen meg a sikeres vizsgám és rutinból jöjjön a vezetés majd azt követően is találkozzunk és igyunk meg olykor olykor egy kávét. Annak a hosszú távnak nem az vezetésóráimban kell megmutatkoznia.

Már arra is gondoltam, hogy megajándékozom magam valami jelentős dologgal ha megvan a vizsgám. Legyen ez egy dioptriás napszemüveg gondoltam.

Csak aztán ez sem motivált annyira. De talán azért mert még nem néztem ki magamnak azt amit imáimba lehetne foglalni.
Na ha már itt tartok az imádkozással töltött percek, órák száma az utóbbi időben drasztikusan lecsökkent.

Mindazon által pedig tényleg kellene egy sima szemüveg is, mert ha lesz jogsim a kocsiba is kell egy.  De ha előbb megcsináltatom akkor nem lesz mi motiváljon. Tény azonban az is hogy elég sokszor tévesztek, hogy hol is jön az az autó vagy hol van felfestve az a bizonyos sáv. Tehát talán mégsem ártana egy szemcsi.

KÉSZ!  Rábeszéltem magam arra hogy el kell indítanom a szemcsi készítés folyamatát.
Koncentrálnom kell arra, hogy május 7-ig meglegyen a jogosítványom.
*Sanyi Bá születésnapja miatt.
* Kozák Pisti se tudjon csesztetni.
* Apu is büszke lehessen rám
* A munkámban is segítség legyen.
Végezetül pedig meg tudjam ajándékozni magam egy dioptriás napszemüveggel is.

Ehhez segítségül hívom az imát és az imaginációt!

Kívánjatok szerencsét!

Reklámok

1 hozzászólás

 1. Fontos, hogy ide leírtam mindezt. Mivel azóta nagyon sok dolog történt velem. Elkezdtem analizálni a kapcsolatomat az oktatómmal és számos kapcsolódást láttam vele. De nem jól vettem a jeleket.
  Megkérdeztem másokat is akik kívülállók, de nem jött meg az igazi feltárás. Kaptam olyan tanácsokat, hogy magabiztosság kell, nyugodtság, figyelem, önállóság. Aztán volt olyan is, hogy nem kell mindenkinek jogosítvány. (Ez utóbbit egy ismeretlen hölgy mondta nekem Márokföldön. Ő autóbalesetet szenvedett nemsokkal találkozásunk előtt. Ló nap volt, ami leépíti a nyulamat ) Aztán valaki más is mondta ezt nekem. Most hirtelen nem emlékszem kicsoda, de ő is NŐ volt.Talán a Judit kolléganőm?
  Tulajdonképpen ezek a tanácsok pörögnek a fejemben folyamatosan.
  Miután megbuktam egyszer a 80. órámon az nagyon rossz érzés volt. Egyedül édesapám nem tudta, hogy megyek vizsgázni, szinte mindenki más tudta. Tulajdonképpen ő miatta akartam az egészet csinálni és hogy tessék megmutatom neki. De nem ment. A kocsiban éreztem a Sanyi Bá’n is, hogy olyan mintha egy teljesen más ember ülne bent mellettem. Nagyon izgatott volt, de nem jó értelemben. Én meg átvettem a rezgéseit. Tulajdonképpen már az első utca végén majdnem lefulladtam szerintem kb. 3 – 5 perc telhetett a vizsgából. Ráadásul egy kerregő hangot is kiadott a kocsi és olyan szemekkel nézett rám az oktatóm, hogy megállt bennem a vér. Attól kezdve sorra hibáztam és már én csodálkoztam hogy még mindig nem szól a vizsga biztos még mindig nem szól. Én magam fújtam le a meccset. Nem volt magamba vetett hitem. Pedig minden külső körülmény (leszámítva Sanyi Bá’t) adott volt a sikerhez.
  De a sikert 50%-ban külső rajtam kívülálló és 50%-ban belső tényezők határozzák meg.
  Tehát a külső körülmények megvoltak, de én magam nem hittem a sikerben. Tudatalatti megfelelési kényszerem volt/van.

  Tanácsadóm pedig rávezetett, hogy édesapámnak való megfelelésem miatt tartok ott ahol.
  Azért nem haladok előre ebben a témában, mert nem magamért csinálom, hanem azért akarom(!) hogy apám büszke legyen rám. Amit talán sosem mondott még. Vagy csak nem emlékszem. S ez egy akkora blokk bennem, hogy az félelmetes. Nagyon dolgozik a tudatalattimban. S most már úgy működik a világ, hogy ha az ember valamit nem saját maga miatt akar, akkor nem adatik meg neki (!) Megfelelési kényszerem van apám előtt, anyám előtt. Most már ne hagyd abba stb. És Joey Yap konferenciájára való ellátogatásomat is majdnem ahhoz fűztem, hogy meg lesz-e a jogosítványom. Ezt a jutalmat akartam magamnak adni, hogy ha meglesz a vizsgám. De nem erre nekem mindenhogyan szükségem van és meg kell adnom magamnak akkor is ha nincs meg a jogosítványom. Azért mert ezt a saját lelki fejlődésem miatt akarom.
  Na ez az akarom szó is érdekes. Vannak olyan dolgok amiket erőből kell képviselni, de vannak olyanok amit intuíció által hagyni kell érvényesülni.
  Addig amíg azon agyalok hogy lesz jogosítványom elmegy mellettem az élet többi része. Leépítem a többit. Például a párkapcsolatot. Lehet hogy a munkát is. Majd ha nem lesz egyensúlyba az akkor kapkodok azért, hogy nem boruljon nagyon fel valami más akkor meg az az életterület megy el mellettem. Ez a leépítés része lehet. A helyes megoldás meg fog születni hagynom kell rá időt. Elmondtam apámnak, hogy nincs minden áron szükségem jogosítványra. nélkül is eljutottam minden hová ahová eddig el kellett jussak. Még egyszer megpróbálom a vizsgát, magamért és ha nem megy akkor ezt abba hagyom. Nem miattad kell eljussak arra a fejlettségi szinte hogy jogosítványom legyen, nem neked kell megfeleljek Apu. Én nem fiúnak születtem. Azt kell élveznem, hogy nő lehetek. Hiába várod ezt el tőlem én nem sofőrnek születtem.

  Mindemellett azt a tanácsot is kaptam, hogy jobb lenne, ha nem ez az oktató lenne mellettem a vizsgán. Bár végülis attól, hogy tanárt váltanék nem oldódna meg a probléma. Tudatalattimban kell feloldanom a blokkot. Majd ha úgy kell alakulni akkor nem lesz ott mellettem. A lényeg, hogy kivárok és amikor jön ezzel kapcsolatban feladat azt megoldom. Megyek amikor kell amikor sugallat vezet magamtól akartból nem cselekszem. Sodródom és megszületik valami. Legyen meg ISTEN akarta!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s